Как да изберете бижута, според цвета на кожата си?

Все повече хора залагат на сребърните бижута, при избора си на нещо красиво към тоалета.
Може да предпочетете пръстен с топаз, защото обичате синьото или да закупите колие от розово злато, защото сте видели някой да го носи и изглеждаше невероятно.
Много дами обаче, купуват бижу, което изглеждаше наистина страхотно, но след като го поносят, се оказва, че то не е за тях. Ако случаят е такъв, може да се окажете с кутия за бижута, пълна с парчета, които никога не носите.
Обикновено бижутата се намират върху кожата ви, тъй като този контраст на предмета с кожата ви ще бъде лесно забелязан. Един от най-големите фактори, които влияят върху това как бижутата изглеждат върху вас, е вашият тон на кожата.

Ето защо е много важно да имате в предвид няколко неща, преди да си закупите сребърни бижута.
Тъй като някои тонове на кожата изглеждат по-добре с определени метали и скъпоценни камъни, идентифицирането на вашия тон на кожата може да ви помогне да намерите идеалното бижу, което да се съчетае с него.

Бижута според цвета на кожата

Как да изберете бижута, според цвета на кожата си

Хората с хладни тонове на кожата изглеждат добре в светли или бели метали като бяло злато, платина и сребро. Хората с топли тонове на кожата изглеждат добре в бижута от жълто и розово злато, мед и месинг. Ако имате неутрален тон на кожата, ще изглеждате добре както в белите, така и в жълтите метали.

Ако имате светла кожа, Ви съветваме да се обърнете към сребърни бижута, като бижута от сребро може да намерите на https://mk-oro.com/product-category/grivnisrebro/

Ярките блус, смарагди и наситени лилави ще изглеждат страхотно на хладни нюанси на кожата. Мразовити нюанси на розово, ледено синьо и лавандула също ще изглеждат невероятно. За топли тонове на кожата можете да се обърнете към рубинено, ярко розово червено или супер бледожълто. С неутрални можете да разтърсите хладно сиво, ярко бяло и морско.

ОПРЕДЕЛЕТЕ ТОНА НА КОЖАТА СИ

Няма твърдо правило, което да определи какъв тон на кожата имате, но има някои фактори, които да ви помогнат да го разберете.
Имате топъл тон на кожата, ако:
• Имате зелени вени на китката си.
• Кожата ви потъмнява лесно и рядко изгаря.
• Имате кафяви, зелени или лешникови очи и кафява, червена или черна коса.
Имате хладен тон на кожата, ако:
• Имате сини вени на китката.
• Вие се борите с тен и кожата ви лесно изгаря.
• Имате сини или зелени очи и руса, кестенява или черна коса.
Топлите нюанси обикновено клонят към прасковени, жълти или златисти тонове; хладни нюанси означават, че кожата ви има нотки на розово, червено или синьо; докато неутралната е смесица от тези цветове.
Едно нещо, което трябва да запомните, ако не можете да решите дали имате светла или тъмна кожа, то най-вероятно сте някъде между тях и сте с неутрален тон.

Как да изберете сребърно бижу на база кожа

Цветът на вените ви
Най-добрият начин да определите тена си е да погледнете вените на китката си под естествена светлина. Ако изглеждат леко зелени, имате топли нюанси. Ако вените ви имат повече син оттенък или дори намек за лилаво, вашите нюанси на кожата са светли. Ако видите комбинация от двата цвята, тогава може да имате неутрални нюанси.
Правилният вид бижута
Цветът на вашите бижута е друг лесен начин да разберете вашите нюанси. Просто сложете няколко златни и сребърни бижута и решете кой от тях изглежда по-добре. Ако се наклоните към златото, вие сте с топъл тон, докато среброто означава хладно.
Цветът на вашите дрехи
Вземете чисто бяло парче дрехи или дори само парче бяла хартия. При ярка, естествена светлина, дръжте елемента до лицето си. Ако кожата ви изглежда розова или розова в сравнение, вие сте хладнокръвен. Ако лицето ви изглежда по-жълто, подтонът ви е топъл. Ако се чувствате по-добре в почти бели или кремообразни нюанси, а не в ярко бели, това е още един издайнически знак, че може да сте с топъл тон. Ако можете да носите и двата цвята, без да се чувствате така, сякаш изглеждате измити, може да имате неутрален подтон.