Продецурата по епилация с лазер – безболезнена, безопасна, ефективна

laser hair removal

Метод по лазерна епилация – безболезнена, ефективна, безопасна

Запитването за ефективното, безболезнено и дългорайно премахване на космите на тялото е на дневен ред от десетилетия и интересува доста повечко модерни мъже и жени. За пръв път обаче конкретния въпрос среща правилното си решение и то се назовава епилация с лазер.

Метода по лазерна епилация е третиране на фоликулите с косъмчета със съдействието на правилно насочени лазерни импулси. Точно това влияе върху израстването на косъмчето и респективно гарантира до голяма степен по-солидни постижения от всички останали процедури по обезкосмяване, присъстващи до сега.

За какъв вид окосмяване и кожа е подходящо третирането епилацията с лазер?

Бързият отговор е – обработването е подходящо за всеки вид кожа и окосмяване. Актуалните системи с лазер вършат работа с различни видове и дължини на лазерните импулси. Разбира се това предоставя напълно безопасно и ефективно влияние, както над светлите и тънки косъмчета, характерни за светлите типове кожа, така и за по-тъмни косми, имащи обикновено мъжете и жените с тъмен фототип. Нормално цялата процедура по епилация с лазер се върши от експерти в областта, като начално уточняват вида на окосмяването и кожата, и респективно преценяват какъв вид импулс с лазер би въздействал най-ефективно в дадения случай. Има също и съвременни типове устройства, които съвместяват в себе си отделни типове за лазерна епилация, по този метод достигат оптималните потенциални ефекти за перманентно отстраняване на космите.

Какви точно части на тялото ни е възможно да са обработвани с епилация с лазер?

Процедурата по епилация с лазер е възможна в/у абсолютно всички зони на тялото, в това число и най-деликатните като пример оредмишници, триъгълник, лице и гърди. Както споменахме, ефективността на метода не се влияе от вида на окосмеността. Същото е в сила и за безопасността и – тя е гарантирана и пълна, независимо от разположението на окосмяването.

Приблизително колко операции с епилация с лазер трябват за достигане на перманентно отстраняване на космите?

Скоростта, за която ще се реализира мечтания резултат, е много индивидуална и зависи от фактори като вид кожа, фон на хормоните на тялото и фаза на растеж на косъма по време на процедурата. Най-често при по-голяма част от пациентите броя процедури с епилация с лазер постига задоволителен ефект между 6-ата и осмата процедура.

В момента се използват и различни лазери за премахване на пигментни петна.

Тежка ли е процедурата?

Актуалните технологии с лазер са направени така, за да гарантират възможно най-добър комфорт за пациента по време на лазерна епилация. Чувството, което ще почувствате по време на процедурата, може да бъде описано точно като съвсем леко щипене, но в никакъв случай не бихме говорили за изпитване на болка. Приставките, с които се върши работа, притежават определени устройства за охлаждане, което прави подлагането на лазерна епилация безболезнено и безопасно, а местната упойка – напълно ненужна.